Lisäävätkö ilmaiset DV-varmenteet tietoturvaa vai kärsiikö SSL-lukko inflaation?

27.2.2017

phishing_700x400

”LetsEncrypt oli myöntänyt 8.12.2016 mennessä 409 SSL-varmennetta domaineille, joiden nimessä oli sana ’Paypal’. Tähän aamuun mennessä tuo määrä oli 709.”

Eric Lawrence kirjoitti tämän Text/Plain -blogissaan 16.1.2017.

On selvää, että kun rikolliset tahot saavat DV-tason SSL-varmenteet ilman tietojen antamista tai luottokortin käyttöä, ovat myös kaiken maailman heppoiset kalastelusivut SSL-lukon suojaamia. Ja useat käyttäjät eivät ymmärrä eroa DV ja OV/EV -varmenteiden välillä.

Pitäisikö syyttää Let’s Encryptiä tämän mahdollisuuden luomisesta? Tuskin. Määrätietoiset rikolliset saisivat kyllä DV-varmenteensa usein muutenkin. Josh Aas (Executive Director, ISRG = LetsEcryptin taustavoima) kirjoitti 29.10.2015 hyvän näkemyksen LetsEncryptin tarkoitusperistä:

”Since we announced Let’s Encrypt we’ve often been asked how we’ll ensure that we don’t issue certificates for phishing and malware sites. The concern most commonly expressed is that having valid HTTPS certificates helps these sites look more legitimate, making people more likely to trust them.

Deciding what to do here has been tough. On the one hand, we don’t like these sites any more than anyone else does, and our mission is to help build a safer and more secure Web. On the other hand, we’re not sure that certificate issuance (at least for Domain Validation) is the right level on which to be policing phishing and malware sites in 2015. This post explains our thinking in order to encourage a conversation about the CA ecosystem’s role in fighting these malicious sites. …”

Miten loppukäyttäjä voi olla varma siitä, ettei anna tietojaan rikollisten käyttöön? Kenellä on vastuu sen tarkastamisesta, että web-sivuston tarkoitusperä on laillinen: selaimien toimittajille, sivustojen tekijöillä, varmenteiden toimittajilla, loppukäyttäjillä? Tämä keskustelu käy kuumana.

OV/EV -varmenteiden toimittajat haluaisivat, että käyttäjä näkisi selvästi eron OV ja DV -varmenteen välillä. Tavoitteena on sen tiedon levittäminen, että DV-tason SSL-lukko ei takaa sivuston toimittajasta tai tarkoitusperistä mitään. Ja että OV-tasoisen SSL-lukon julkaisijaorganisaation on tarkistanut luotettava kolmas taho (toki tällöinkään varmentaja ei osaa sanoa, minkä laatuista palvelua organisaatio tarjoaa). EV-lukkohan on jo eri näköinen ja iso osa käyttäjistä osaa vaatia sitä esimerkiksi web-kaupoissa.

Wesentran näkökulmasta tärkeintä tässä vaiheessa on tiedon jakaminen DV/OV/EV -eroista. Ja oman työmme tekeminen niin hyvin, että kaikki varmentamamme OV/EV -sivustot todella ovat niiden organisaatioiden julkaisemia, joiden nimi lukee varmenteessa.

Lisää tietoa:   info (at) wesentra.com       tai       https://www.wesentra.com

 

 

Lue lisää