Turvaa Identiteetti

Vahvista identiteettisi verkossa

Allekirjoita dokumentit sähköisesti ja luotettavasti

Millainen on identiteettisi verkossa ja onko se varmasti suojattu? Digitaalinen allekirjoitus (document signing) vahvistaa dokumentin alkuperän ja on sähköisen allekirjoittamisen turvallisin ja suojatuin tapa. Varmista sopimusten, laskujen ja muiden tiedostojen tietoturva ketterästi avullamme.

Sähköisten allekirjoitusten tarve on kasvanut merkittävästi, eikä mikään ihme. Se nopeuttaa prosesseja, vähentää työmäärää ja ennen kaikkea takaa sen, että organisaatiot ja henkilöt pystyvät osoittamaan sähköisen identiteettinsä luotettavasti ja turvallisesti. Document Signing – varmenteilla yritykset, yhteisöt ja yksittäiset henkilöt voivat allekirjoittaa digitaalisesti dokumentteja, vahvistaa allekirjoittajan identiteetin ja sen, että dokumenttia ei ole muutettu allekirjoituksen jälkeen. Digitaalinen allekirjoitus lisää dokumenttiin ”leiman”, josta voi tarkastaa allekirjoittajan tiedot ja dokumentin muuttumattomuuden.

Yleisimmin Document Signing varmenteilla allekirjoitetaan PDF- ja Office-dokumentteja, mutta muitakin dokumentteja, kuten csv, rtf, txt, xml, jne., on mahdollista allekirjoittaa digitaalisesti. Yksittäisten henkilöiden tai ryhmien yksittäisiä allekirjoituksia tai organisaatioiden automatisoituja allekirjoitusratkaisuja varten on eri tyyppisiä Document Signing varmenteita. Digitaalisen allekirjoituksen kiistämättömyyden saavuttamiseksi Document Signing -varmenteen avainparin yksityinen avain (Private Key) on säilytettävä vaatimusten mukaisella, FIPS 140-2 Level 2 -tason laitteella, esim. erillisellä tokenilla tai HSM-laitteella. Näin varmistetaan, että allekirjoituksen on tehnyt kiistämättömästi vain se henkilö tai organisaatio, joka on varmenteen hankkinut.

Miksi hankkia yritykselle digitaalinen allekirjoitus?

Henkilöllisyyden varmistaminen

Allekirjoittajan henkilöllisyys vahvistetaan julkisen avaimen salaukseen (PKI) perustuvalla varmenteella. Henkilön tai organisaation identiteetin on vahvistanut luotettava varmenteiden myöntäjä (CA, Certificate Authority) tai luottamuspalveluiden tarjoaja (TSP, Trusted Service Provider).

Juridisesti sitova

Digitaalisella allekirjoituksella vahvistetaan allekirjoittajan identiteetti dokumentissa olevan tiedon eheys sekä kiistämättömyys (non-repudiation). Allekirjoitus sisältää aikaleimauksen, joka kertoo allekirjoituksen tarkan ajan.

Korkea tietoturva

Document Signing- varmenteiden lisäksi saat kauttamme Entrustin eIDAS ja PSD2 standardien mukaiset QWAC-varmenteet (Qualified Web Access Certificates), jotka sisältävät yritysten ja organisaatioiden korkeimman mahdollisen sähköisen identiteetin.