Entrustin Qualified-tason varmenteet saatavilla ECS Portaalista

25.8.2020

Me Wesentralla olemme jo tovin puhuneet QWAC-varmenteista (Qualified Web Authentication Certificate). Entrust Datacard on saanut Qualified Trust Service Provider (QTSP) -aseman EU- ja EEA -maissa ja QWAC-varmenteet ovat nyt osa varmennevalikoimaa ja hankittavissa Wesentran kautta tai omasta ECS Portaalista.

QWAC-varmenteet vastaavat EU:n ja pankkisektorin vaatimuksiin

Entrustin valikoimaan on saatu eIDAS ja PSD2 standardien mukaiset QWAC-varmenteet. Molemmat standardit lisäävät sähköisten toimien tietoturvaa ja vahvistavat organisaatioiden ja yritysten sähköistä identiteettiä. eIDAS liittyy mihin tahansa (liike)toimintaan ja PSD2 on pankki- ja finanssialan standardi.

Entrust on läpikäynyt tarkat eIDAS vaatimustason auditoinnit pystyäkseen tuottamaan Qualified-tason varmenteita. Löydät täältä EU:n luottamuslistan, missä Entrust on nyt mukana.

Entrust Datacard on EU Trust List

Qualified-varmenteiden verifiointivaatimukset

QWAC-varmenteet sisältävät yritysten ja organisaatioiden korkeimman mahdollisen sähköisen identiteetin. Tästä syystä myös verifiointivaatimukset ovat tarkat. Pohjalla käytetään Extended Validation -verifiointisääntöjä, joita laajennetaan eIDAS- ja PSD2-vaatimuksilla.

Yrityksen tai organisaation edustajan ”face-to-face” -tunnistus on edellytyksenä Qualified-varmenteiden myöntämiselle. Tämä hoidetaan etätyökaluin tietokoneen tai puhelimen välityksellä.

Wesentra toimii Entrustin verifiointikumppanina Pohjoismaissa ja suoritamme organisaatioiden verifioinnit Entrustin auditoimana. Face-to-face -tunnistuksen tekee Entrust itse tai heidän videoverifiointikumppaninsa. Tämän osalta avustamme ja opastamme asiakkaitamme, jotta tunnistusprosessi menisi mahdollisimman helposti läpi.

Jos tarvitset Qualified-varmenteita tai lisätietoa niistä, ota yhteyttä: myynti(at)wesentra.com / 010 338 2170 / https://www.wesentra.com

Lue lisää