Tietoa meistä

Pidämme sinut turvassa digitaalisessa maailmassa.

Pidämme sinut turvassa digitaalisessa maailmassa

Olemme hartiat, jotka pitävät verkkosivuston turvallisena ja vakaana, aivot, jotka ratkaisevat vaikeatkin haasteet tehokkaasti, silmät ja korvat, jotka kuuntelevat ja katsovat herkeämättä ympärilleen ja suu, joka on valmiina vastaamaan asiakkaan kysymyksiin. Olemme sydän, joka huolehtii, että kaikilla on hyvä ja turvallinen olla.

Tietoturva herättää usein kysymyksiä. Wesentra on ketterä, luotettava ja asiantunteva tietoturvatalo, joka on täällä sinua varten eikä jätä pulaan kysymysten tai haasteiden edessä. Meillä on vahva kumppaniverkosto, josta tarvittaessa löydämme apua omien vahvuusalueidemme ulkopuolelta.

Suuri unelmamme on rakentaa tietoturvallisempi huominen. Olemme Entrustin luotettavien SSL/TLS-varmenteiden suurin jakelija Euroopassa ja ensimmäinen kumppani, joka valtuutettiin tekemään verifioinnit paikallisesti. Kotimainen verifiointipalvelu helpottaa merkittävästi asiakkaidemme elämää, kun yhteydenpito tapahtuu suomeksi ja suomalaisten menetelmien mukaisesti. Tarjoamme myös koulutus- ja konsultointipalveluita sekä ratkaisuja kalasteluviestien ja verkon tietoturvan hallintaan.

Maailma ei ole tänään samanlainen kuin se oli eilen. Eikä etenkään samanlainen, kuin se on huomenna. Rakennetaan siis yhdessä tietoturvallisempi huominen!

Miksi Wesentra?

Teemme tietoturvasta huolehtimisesta helppoa

Tietoturvaan liittyvät asiat herättävät ymmärrettävästi kysymyksiä. Wesentran asiantuntijat ovat apunasi ja tukenasi silloin, kun tarvitaan. Autamme huolehtimaan tietoturvasta ja pidämme sinut turvassa digitaalisessa maailmassa, jotta sinä voit keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi.

Tietoturvaa ihmiseltä ihmiselle

Vaikka digitalisaatio pystyy moneen, on kahden ihmisen välinen vuorovaikutus aidoimmillaan kaikkein parasta. Tietoturvaan liittyen ei ole tyhmiä kysymyksiä tai haasteita, joita emme yhdessä ratkaisisi. Meillä keskustelet tietoturvasta ihmisten, ei chatbottien tai robottien kanssa.

Ketterä ja paikallinen kumppani

Kun apua tarvitaan, sen saa meiltä ketterästi. Teemme varmenteisiin liittyvän verifiointityön itse, mikä nopeuttaa toimitusta asiakkaalle huomattavasti. Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti ja kotimaisella kielellä, missä ikinä olemmekaan. Olemme luotettava, asiantunteva ja ajan hermolla oleva kumppani tietoturva-asioissa.

Wesentran historia

Wesentran tarina alkaa keväältä 2011, jolloin osa nykyisestä tiimistämme oli silloin vielä saman, edellisen työnantajan palveluksessa. Toimitimme asiakkaille mm. Entrustin vahvan tunnistuksen ratkaisuja ja tämän puitteissa Harri ja Pertti olivat seminaarissa Kööpenhaminassa. Tuolloin kuulimme ensimmäisen kerran, että Entrust toimittaa myös julkisia varmenteita ja että tämä liiketoiminta tulee myös kasvamaan. Silloin Entrustin  OV-/EV-varmenteiden markkinaosuus Suomessa oli n. 1% ja tänä päivänä se on jo n. 30 %.

Asiakkaat olivat toivoneet saavansa varmenteita toimijalta, joka olisi kotimainen ja asiantunteva hyvällä hinta-laatusuhteella ja tähän meillä oli tarjota ratkaisu. Niin lähdettiin rakentamaan liiketoimintaa Wesentran edeltäjän nimissä, ja asiakkaiden vastaanotto palvelulle oli hyvä.

Valitettavasti tuolloinen työnantaja ajautui rajun kasvun aiheuttamiin ongelmiin ja konkurssiin. Tässä tilanteessa SSL/TLS tiimimme sai tukea varmenneasiakkailta ja kaikkien sanoma oli  sama: ”Yrittäkää etsiä itsellenne uusi koti, me kyllä tulemme perässä”. Tämän rohkaisemina Markku ja Pertti lähtivät perustamaan varmenteiden ympärille uutta yritystä, joka osti varmenneliiketoiminnan konkurssipesältä.

Yrityksen sloganiksi muodostui lause: ”Me turvaamme verkkoliikennettä”, jonka Markku oli pari vuotta aiemmin rutistanut tiimin hissipuheeksi eräässä myyntikoulutuksessa. Tästä muodostettiin kaksi vaihtoehtoista nimeä: Nesecto (Network Security Tools) tai Wesentra (We Secure Network Traffic). Koska yhteistyö Entrustin kanssa oli hyvin läheistä ja luottamus toimintaa kohtaan oli korkealla, nimipäätöksen onnettareksi valittiin Entrustin silloinen channel manager. Jälkimmäinen sai hänen äänensä ja Wesentra näin ollen nimensä.

Kovin pitkään eivät Markku ja Pertti saaneet yksin puurtaa. Jo aiemmin oli käynyt ilmi, että asiakkaiden on
hieman hankala vastaanottaa verifiointipuheluita, jotka tulivat ulkomaalaisista numeroista ja englannin kielellä. Markku ja Pertti toimivat tässä apuna, neuvoen asiakkaita miksi puheluun tuli vastata. Tästä luonteva jatko oli kotimaisen verifioinnin aloittaminen. Tähän eivät kuitenkaan omat resurssit enää riittäneet, ja Wesentran tiimiin liittyi Leena. Leena aloitti CFO:na, koska hänen taitonsa taloushallinnon puolelta olivat jo aiemmin tiedossa. Leenan ja Markun vastuulla oli myös verifionitipalveluiden käynnistäminen Entrustin auditoimana. Pian verifiointiin tarvittiin lisäkäsiä ja Marjo liittyi tiimiin ottaen vastuulleen verifiointityön. Samoihin aikoihin myös asiakastuen ja tekniikan puolella työmäärä lisääntyi ja Harri tuli mukaan vastaamaan teknisestä asiakastuesta ja asiakkaiden auttamisesta varmenteiden maailmassa.

Vuonna 2021 Wesentra on täyden palvelun tietoturvatalo, jonka missiona on pitää yritykset ja yksityishenkilöt turvassa digitaalisessa maailmassa. Pienellä, mutta kasvavalla ja tehokkaalla tiimillä rakennamme tietoturvallisempaa huomista yhdessä asiakkaidemme kanssa ja odotamme innolla, millaisia lukuja Wesentran tarinaan saadaan kirjoittaa.