Oman organisaatiosi sähköinen allekirjoitus

29.9.2020

Sähköisten allekirjoitusten tarve on kasvanut rajusti tänä eristäytymisen ja etätyön aikana. Organisaatioiden ja henkilöiden pitää pystyä osoittamaan sähköinen identiteettinsä luotettavasti ja turvallisesti.

Suurin osa organisaatioista tuottaa sähköisesti allekirjoitetut dokumentit käyttämällä jotain allekirjoituspalvelua. Menetelmä lienee useimmille tuttu: dokumentti talletetaan palveluun esim. PDF-muodossa ja asianosaiset kirjautuvat järjestelmään (yleensä vahvasti pankkitunnuksilla) ja antavat allekirjoitussuostumuksen. Tämän jälkeen dokumentin saa haluttaessa ulos järjestelmästä siten, että PDF-tiedostossa näkyy allekirjoittajien nimet sekä järjestelmän tuottama sähköinen allekirjoitus (ns. eSeal), joka myös lukitsee tiedoston. Jos tiedoston sisältöä muuttaa, allekirjoitus murtuu.

Esimerkki PDF-dokumentin sähköisestä allekirjoituksesta nähtynä Google Chromella

Lähtökohtaisesti tulostetut dokumentit on allekirjoitettu palvelun tuottajan varmenteella. Alla on tästä esimerkki.

Adobe Reader näyttää myös organisaation, joka on kirjattu allekirjoitusvarmenteeseen

Sähköinen allekirjoitus organisaation omalla nimellä

Yhä useampi organisaatio haluaa kuitenkin allekirjoituksen tapahtuvan omissa nimissään. Tällöin myös organisaation sähköinen identiteetti näkyy vahvasti ja dokumentti on kiistämättömästi alkuperäisessä muodossa.

Organisaation oma sähköinen identiteetti voi näkyä myös allekirjoituksessa

Kuluneen vuoden aikana olemme toimittaneet yhä useammalle organisaatiolle oman allekirjoitusvarmenteen. Moni asiakas on vaihtanut aiemman allekirjoitusvarmenteensa Entrustin varmenteeseen, koska se on globaalisti luotettu ja se on sekä AATL (Adobe Approved Trusted List) että Adobe CDS (Certified Document Services) luottamusluettelon mukainen. Lisäksi Entrustin varmenteella allekirjoitetut dokumentit ovat luotettuja jopa 10 vuotta varmenteen aikaleimausominaisuuden vuoksi (Time Stamping).

Wesentra on Suomen asiantuntevin toimittaja varmennepalveluissa. Olemme globaalisti Entrustin suurin varmennejakelija ja Entrust on kouluttanut ja sertifioinut meidät tekemään organisaatioiden verifioinnin paikallisesti. Kotimaasta tulevat yhteydenotot säästävät asiakkaidemme ja kumppaneidemme aikaa ja vaivaa.

Jos sähköiset allekirjoitukset ovat organisaatiollesi ajankohtaisia, ota yhteyttä. Käydään läpi tarve ja katsotaan yhdessä miten voimme auttaa: myynti(at)wesentra.com tai 010 338 2170. Entrustilla on käynnissä erityisesti julkisille organisaatioille kampanjahinnoittelu, jonka avulla kustannussäästöjä on saatu aikaan.

Lue lisää