Tämän artikkelin tavoitteena on näyttää millainen joskus voi olla varmenteen tilaus- ja toimitusprosessi, kun se on hieman haastavampi ja lopputulokseen ei päästäkään normaalissa parissa päivässä. Mutta maaliin päästään sitkeydellä.

Taustaa:

Kotisivuillaan Kielikoulu Nuevo Mundo toteaa:

”Kielikoulu Nuevo Mundo Oy:n tavoitteena on mahdollistaa asiakkaidemme nopea kielenoppiminen. Saavuttaaksemme tämän tavoitteemme järjestämme yrityksille tehokasta ja tuloksellista kielikoulutusta. Tarjoamme myös korkealuokkaisia käännöspalveluita.

Sosiaalinen vastuu:

  • liikekumppanien ja alihankkijoiden tyytyväisyys
  • henkilöstön hyvinvointi ja osaaminen
  • hyvät toimintatavat ja yhteistyö yritysverkossa.

Maaliskuussa 2017 Kielikoulu oli etsimässä toimittajaa EV-varmenteelle ja otti yhteyden myös Wesentraan.

Toimitusjohtaja Alejandro Jover kertoo, miksi halusi kotisivuilleen EV-varmenteenEV-KNM-v2

”Se antaa hyvän suojauksen käyttäjille ja järjestelmällemme, jossa on mm. asiakastiedot ja arvokasta tietoa.”

Myynnin haasteena on ymmärtää asiakkaan tarve

Keskusteluissa todettiin, että Kielikoulu haluaa EV-varmenteen piiriin neljä domainia: www.knm.fi, knm.fi, globe.knm.fi sekä virallinen-kääntäjä-suomi-englanti.fi .

Kun me Wesentralla teemme ehdotusta asiakkaalle, pyrimme tarkastamaan lähtötiedot ja välttämään näin mahdolliset sudenkuopat. Tässäkin tilanteessa kaikki näytti hyvältä: Kielikoulu löytyi yrityksenä YTJ:stä, domainit olivat olemassa sekä näkyivät verkkoon ja ne olivat kaikki Kielikoulun omistuksessa. Ääkkösetkin saadaan hoidettua Entrustin varmenteella. Ei hätää.

”Tinkimisvaihe” – Wesentran palvelun merkitys asiakkaalle

Neljän domainin EV-varmenne kahdeksi vuodeksi on melko arvokas. Ja verkosta EV-varmenteitakin saa edullisemmin kuin Wesentran kautta varmenteen markkinoiden luotettavimmalta toimijalta, Entrustilta.

Kielikoulu teki hintavertailuja ja kysyi Wesentralta syytä korkeammalle hinnalle.

Wesentra totesi vastineessaan:

” … Erot tulevat varmentamisen hankkimisvaiheessa:

kilpailija verifioi USA:sta – kieli Nuevo Mondolle ei ole varmaankaan ongelma jos kaikki menee hyvin, eikä tarvitse tehdä syvällisempiä taustaselvityksiä, niin ero verifioinnissakaan ei ole iso mutta joissakin tapauksissa meidän verifiointiasiantuntijoidemme pitää tehdä aika paljon töitä yksittäisen EV-verifioinnin osalta – ja tällöin kotimainen verifiointi säästää asiakkaan aikaa ja vaivaa en osaa sanoa, minkä jälleenmyyjän kautta teille tuota on tarjottu. Jos jälleenmyyjä keskittyy SSL-varmenteisiin ja osaa auttaa myös sellaisessa tilanteessa, että varmenne ei asennukaan kunnolla, on tämäkin puoli ok. Olemme itse yrittäneet paneutua pelkkään SSL/TLS -teknologiaan niin, että pystymme auttamaan pahoissakin paikoissa. Eli pähkinänkuoressa tämä on hieman arpapeliä. Isompi hintamme tuo toisaalta Entrustin uskottavuuden ja toisaalta kotimaisen osaavan avun tarvittaessa. …”

Emme arvanneetkaan Alejandron kanssa, kuinka oleellisesta asiasta keskustelimme tämän projektin osalta. Löysimme yhdessä kumpaakin tyydyttävän hintaratkaisun ja 22.3. saimme varmenteen tilauksen Kielikoululta.

Ja sitten palvelua tarvittiin

Varmenne saatiin normaalin prosessin mukaan domaineilla https://www.knm.fi , https://knm.fi ja https://virallinen-kääntäjä-suomi-englanti.fi. Mutta domainille globe.knm.fi varmenne ei asentunut, koska kyseinen osoite näkyi verkkoon vain IP-osoitteella. Tällaiselle palvelimelle varmentaja ei myönnä SSL-varmennetta.

Saimme Kielikoululta luvan olla yhteydessä suoraan Kielikoulun palvelutoimittajien kanssa. Tästä kehkeytyi runsas viestien vaihto, joka kesti kolmisen kuukautta ja jossa lähetettiin kymmeniä viestejä ja puhuttiin useita puheluita.

Lopputuloksena löydettiin yhteistyössä Kielikoulun ja palvelutoimittajien kanssa toimiva menettely ja 22.8.2017 sivu oli kunnossa.

Alun perin sovittu varmenteen hinta ei ollut muuttunut matkalla.

Alejandro Jover kertoo asiakkaan näkemyksen pitkään kestäneestä väännöstä

”Yhteistyö sujui mainiosti. Kiitos paljon ystävällisestä ja ammattitaitoisesta palvelusta! Ilman teitä varmenteen asentaminen olisi kestänyt paljon enenemän ja olisi tullut melko lailla kalliimmaksi. Kiitos!”