Digiturvallista työntekoa

6.11.2020

Osallistuimme Digi- ja väestötietoviraston järjestämään Digiturvaviikkoon (26.-30.10.2020), jonka tavoitteena oli lisätä ymmärrystä digiturvan merkityksestä. Usein yrityksissä on kiire ja aiheeseen ei pystytä paneutumaan riittävästi. Digiturvallisuus on kuitenkin yrityksessä kaikkien vastuulla ja siitä pitäisi olla jokaisella työntekijällä ainakin perusasiat kunnossa.

Kävin itse läpi Digiturvallinen työelämä ja Toimi turvallisesti digimaailmassa -koulutukset. Kokonaisuudet oli rakennettu mukavasti niin, että koulutuksen pystyi suorittamaan haluamallaan tavalla. Kiireisille löytyi lyhyet videoklipit ja tietoboxit, kun taas aiheeseen paremmin syventyjälle teoriatekstiä. Kun yrityksessä on digiturvallisuuteen panostettu, luo se luottamusta omaa organisaatiota kohtaan. Tällöin se on myös signaali asiakkaille, että meidän kanssamme toimiessa tietonne on asiallisesti ja turvallisesti hoidettu. 

Yksi digiturvallisuuteen liittyvä aihe on tietojen kalastelu. Jokaisen organisaation jäsenen vastuulla on havainnoida poikkeamat normaalissa sähköpostiviestinnässä. Tämä on kuitenkin nykypäivänä haastavaa, koska kalasteluviestit on osattu muotoilla hyvin aidon näköiseksi.

Käyttäjää yritetään houkutella klikkaamaan haitallista linkkiä, tai häntä yritetään saada muilla tavoilla luovuttamaan verkkorikollisille heidän tavoittelemiaan tietoja tai toimimaan heidän toivomallaan tavalla. Käyttäjätunnuksia ja salasanoja voidaan kalastella ohjaamalla käyttäjä haitallisen linkin kautta väärennetylle sivustolle. Käyttäjälle voidaan jopa soittaa ja tekeytyä vaikkapa organisaation IT-tueksi.

Lähde: https://www.eoppiva.fi/koulutukset/digiturvallinen-tyoelama/

Me Wesentralla vastaamme tähän kalasteluviestihaasteeseen tarjoamalla asiakkaillemme Cofensen ratkaisuja.  Nämä ratkaisut eivät tyydy vain kouluttamaan käyttäjiä havaitsemaan kalasteluviestejä, vaan ne tarjoavat myös välineitä havaittujen kalasteluviestien eliminointiin, jopa yhdellä klikkauksella, kaikkien käyttäjien sähköpostilaatikoista. Cofensen raportointi- ja kalasteluviestien tunnistusratkaisut auttavat ja nopeuttavat tietoturvasta vastaavien tiimien kykyä reagoida haitallisiin viesteihin tosiajassa. Tämä nopeuttaa ongelmien havaitsemista ja eliminointia, vähentäen tietoturvariskien toteutumista. 

Lisätietoja: www.wesentra.com, sähköpostitse: myynti@wesentra.com tai puhelimitse 010 338 2170

Lue lisää