Kolmen toimittajan soppa – Three Vendor Soup

1.1.1970

Pidimme ensimmäisen, vuosittaisen Wesentran seminaarin helmikuussa 2019. Oli mukava tavata asiakkaita ja kuulla asiantuntevia esityksiä, mutta halusimme järjestää seuraavalle kerralle jotain erilaista. Me kaikki Wesentrassa olemme intohimoisia ruoanlaittajia – tai ainakin pidämme hyvästä ruoasta – ja CTO:mme, Harri on toiselta ammatiltaan kokki. Tästä taustasta kumpusi ajatus yhdistää asiapitoinen seminaari ja kokkaaminen rennolla otteella. Halusimme osallistaa asiakkaat ja päämiehemme myös mukaan ruoanlaittoon. Kysyimme vielä mielipidettä edellisen vuoden seminaariimme osallistuneilta asiakkailta ja hyvän palautteen rohkaisemana aloitimme kokkailuseminaarin suunnittelun.

Ideasta toteutukseen

Aluksi piti miettiä, että millä konseptilla seminaari toteutettaisiin ja mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon. Ensin viralliset esitykset ja sitten kokkailun kautta nauttimaan vai jotenkin toisin, kuinka pitkään esitykset kestäisivät ja kuinka asiakkaamme ja päämiehemme suoriutuisivat hiukan haastavamman menun toteutuksesta? Emmehän tienneet osallistujien kulinaarisia taitoja. Lisäksi piti metsästää paikka, jossa sekä seminaari että ruoanlaitto onnistuisi saman katon alla. Opetuskeittiö ja esitystenpitomahdollisuus samassa, mutta mukavassa miljöössä hyvien kulkuyhteyksien varrella? Ei mikään helppo yhtälö.

Puhujat ja aiheet seminaarin viralliseen osuuteen saatiin helposti päämiehiltämme, Entrust Datacardilta, Cofenselta sekä ExtraHopilta. Sopivat tilat seminaarin järjestämiseen löytyivät Flavour Studiolta, Helsingin Teurastamolta. Seminaarin nimeksi keksittiin Three Vendor Soup, kolmen toimittajan keitto. Olihan meillä kolmen päämiehen edustus ja esitykset tulossa. Päätettiin, että asiakkaat, päämiesten edustajat ja wesentralaiset jaetaan kuuteen viiden hengen ryhmään – tilojen ja muun järkevyyden kannalta osallistujamäärä rajoitettiin 30:n – ja Harri pääkokkina suunnittelee menut ja johtaa sekä opastaa ruoanlaitossa. Muut wesentralaiset ottivat vastuun seminaarin muista järjestelyistä.

Seminaarin konseptiksi muodostui lopulta se, että panostetaan ruoanlaittoon kunnolla ja tehdään lounas sekä illallinen itse. Tästä johtuen seminaarista kehkeytyi koko päivän tapahtuma. Harri suunnitteli lounas- ja illallismenut, hyväksytti ne Wesentran tiukalla raadilla. Reseptit ja ohjeet piti kirjoittaa suomeksi ja englanniksi kansainvälisten osallistujien vuoksi. Tämä oli hauska harjoitus kulinaariseen englannin kieliseen sanastoon. Raaka-ainelistat toimitettiin Flavour Studiolle tukkutilausta varten.

Seminaarin kulku

Tapahtuma aloitettiin aamukahveilla ja rennoilla keskusteluilla kahvikupposten ääressä. Wesentralaiset olivat toki tehneet valmisteluita jo edellisillasta sekä aikaisesta aamusta alkaen. Jokainen osallistuja sai oman essun sekä resepti- ja ohjevihkosen. Ensimmäinen esitys oli Entrust Datacardin

Lue lisää