Microsoft: Intune tukee nyt Entrust-varmenteita esim. mobiililaitteiden tunnistuksessa ja mail-kryptauksessa

8.8.2018

Intune_700x400Microsoftin Intune-tiimi julkaisi 30.7. oheisen tiedotteen yhteistyöstä Entrust Datacardin kanssa. Nyt Intunen kautta voidaan jaella Entrustin laitevarmenteet ja hyödyntää niitä esim. mobiililaitteiden autentikoinnissa.

Tässä on linkki Microsoftin Intune-tiimin artikkeliin 30.7.2018.  Seuraava kuva on otettu artikkelista – se esittää varmenteen myöntämisen ja käytön vaiheet.

Intune_1

Seuraavassa on otteita artikkelista käännettynä vapaasti suomeksi:

Yksi Microsoft Intunen tärkeistä tietoturvan hallinnan vastuualueista on varmenteiden toimittaminen laitteille. Microsoft toteaa olevansa tyytyväinen voidessaan julkaista Intunen SCEP-tuen. Tämän avulla Intunessa voidaan hyödyntää kolmannen osapuolen varmentajia (SCEP = Simple Certificate Enrollment Protocol).

Entrust Datacard on Microsoftin ensimmäinen kumppani, jonka ratkaisu tukee tätä liityntää.

Digitaaliset varmenteet ovat tulleet yhä suositummaksi menetelmäksi tunnistaa käyttäjä tai laite pääsyn myöntämiseksi organisaation resursseihin (esim. Wi-Fi, VPN, web-sovellukset, pilvitallennus). Varmenteita käytetään myös sähköpostien allekirjoittamiseen ja kryptaamiseen. Näitä tietoturvaominaisuuksia tarvitaan erityisesti BYOD -laitteiden (bring-your-own-device) sekä organisaation omistamien mobiililaitteiden yleistyessä työpaikoilla. Osa näistä laitteista voi kuulua ulkopuolisille kumppaneille (alihankkijat, toimittajat, tilapäiset työntekijät), joilla on oikeus päästä organisaation verkkoon, mutta joiden laitteet eivät ole organisaation omia.

Varmenteet antavat IT:lle mahdollisuuden sijoittaa käyttäjien mobiililaitteille luotetut identiteetit siten, että käyttäjien ei tarvitse muuttaa toimintatapojaan (tai tarvittava muutos on pieni). Ne mahdollistavat läpinäkyvän ja helpon autentikointikokemuksen siten, että käyttäjän ei tarvitse antaa joka kerta esim. käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Mikäli kaipaat apua mobiililaitteiden tunnistamiseen liittyvissä haasteissa, laita viestiä osoitteeseen info@wesentra.com tai soita 010 338 2170. Katsotaan voimmeko auttaa asiassa yhdessä Entrust Datacardin kanssa.

Lue lisää