SSL/TLS -tietoa myös lukupaketteina

4.11.2016

kasi_ja_pallo

Oletko visuaalinen vai auditiivinen? Eli omaksutko uutta tietoa mieluummin lukemalla vai kuuntelemalla? Ja kuinka tiivistä infoa kaipaat?

Yksi Wesentran ja tämän blogin tavoitteista on antaa lukijoille vinkkejä siitä, mistä SSL/TLS -varmenteisiin ja -teknologiaan liittyvää tietoa saa mahdollisimman helposti. Siksi olen kirjoittanut lyhennelmiä Entrustin SSL Best Practices -webinaareista. Tavoitteena on auttaa lukijaa löytämään kustakin (noin tunnin) webinaarista parhaat palat.

Samaa tietoa on saatavissa myös tehokkaina lukupaketteina. Joista itse tutustuin kahteen.

Vertasin Entrust Datacardin Bruce Mortonin SSL Best Practices -dokumenttia (36 varsinaista sivua tekstiä) ja SSL Labsin Ivan Ristićin kesäkuussa päivittämää HTML-sivua SSL and TLS Deployment Best Practices -sivustoa (n. 5000 sanaa).

Morton kirjoittaa hyvin ja taustoittaa asian mainiosti. Toisaalta Ristićille täytyy hattua nostaa siitä, kuinka hän on saanut ilmaistua niin paljon oleellista tietoa noin lyhyessä tekstissä.

Varmaan näillä kaikilla on paikkansa – ehkä vaikka näin:

  • webinaarit niille, jotka mieluummin kuuntelevat asiaa ja katsovat PPT-kalvoja + demoja ja kaipaavat laaja-alaista asian käsittelyä (webinaareihin löydät linkit tämän blogin lyhennelmä-artikkeleista)
  • Mortonin dokumentti niille, jotka haluavat luettua tekstiä ja enemmän taustainfoa
  • Ristićin sivusto niille, jotka kaipaavat erittäin tiivistä tietoa palvelinten konfigurointia varten

Vielä vinkki Entrustin SSL-Portaalia käyttäville asiakkaillemme: Muistattehan, että Portaaliin on linkitetty Ristićin loistava ekirja ”Bulletproof SSL and TLS”, joka päivittyy online. Portaalin eri toiminnot viittaavat mainiosti sopiviin kohtiin ko. kirjasta.

Kaipaatko lisää infoa – tai vain juttuseuraa SSL/TLS -asian tiimoilta? Meiltä tuota löytyy. Laita viestiä: info@wesentra.com

 

 

Lue lisää