Tietojenkalastelu – yksikin klikkaus riittää!

Tietojenkalastelu eli phishing on tilanne, jossa väärennetyn sivuston kautta pyritään saamaan käyttäjätunnuksia haitallisten tahojen käyttöön. Se tarkoittaa käyttäjän huijaamista kirjautumaan väärennetylle sivustolle. Hakkeri pyrkii saamaan haltuunsa käyttäjän kirjautumistietoja lähettämällä huijausviestejä, joissa yritetään saada käyttäjä avaamaan haitallisia linkkejä ja liitteitä tai antamaan käyttäjätunnuksia väärennetylle sivustolle. Hakkerin kaapattua käyttäjän kirjautumistiedot, alkaa tietomurto yrityksen järjestelmiin ja tietoihin.

Yksikin klikkaus riittää!

Kalasteluviestien simulointi- ja raportointipalvelu PhishMan tarjoaa käyttäjäorganisaatiolleen raportteja ja analyyseja, joiden pohjalta voidaan tarkastella muun muassa kuinka nopeasti käyttäjät ovat klikanneet simuloituja huijauslinkkejä, avanneet viestien liitteitä tai antaneet kirjautumistietojaan väärennetylle sivustolle. Raporttien kautta voidaan tunnistaa käyttäjiä, jotka ovat raportoineet simuloituja viestejä onnistuneesti ja positiivisen palautteen kautta kannustaa heitä jatkossakin tunnistamaan haitallisia viestejä entistä tehokkaammin.

Koska yksikin työntekijän tekemä väärä klikkaus sähköpostissa riittää ja hakkerin luoma huijaus on onnistunut. Organisaation sisäiset tiedot vaarantuvat ja taloudelliset vahingot ovat tämän jälkeen todennäköisiä.

Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai soita suoraan 010 338 2170, niin voimme auttaa sinua vahvistamaan organisaationne tietoturvaa!

  • Omat yhteystietosi

Tietojenkalastelun estämiseksi olemme tuottaneet palvelua, joka ei käytä tekoälyä, vaan ihmisälyä. Palvelumme on nimetty PhishManiksi, joka on lyhenne sanoista Phishing Management ja suomeksi Kalasteluviestien simulointi- ja raportointipalvelu. Teemme tätä ihmisälyllä ja teknisillä välineillä asiakkaillemme palveluna, jonka tarkoitus on luoda ihmisistä älykkäitä sensoreita, jotka osaavat raportoida, torjua ja tiedottaa havainnoistaan.

Autamme jo nyt tällä palvelulla satoja ihmisiä heidän päivittäisessä kamppailussaan alati kehittyvien uhkakuvien ja tuottavan työn paineissa. Jos koet asian tärkeänä, ota yhteyttä, me osaamme auttaa.

Tietojenkalastelu

Tietojenkalastelu eli phishing on tilanne, jossa väärennetyn sivuston kautta pyritään saamaan käyttäjätunnuksia haitallisten tahojen käyttöön. Se tarkoittaa käyttäjän huijaamista kirjautumaan väärennetylle sivustolle. Hakkeri pyrkii saamaan haltuunsa käyttäjän kirjautumistietoja lähettämällä huijausviestejä, joissa yritetään saada käyttäjä avaamaan haitallisia linkkejä ja liitteitä tai antamaan käyttäjätunnuksia väärennetylle sivustolle. Hakkerin kaapattua käyttäjän kirjautumistiedot, alkaa tietomurto yrityksen järjestelmiin ja tietoihin.

Kyberturvallisuusrikokset ovat tällä hetkellä maailman suurin rikollisuuden muoto jättäen ase -ja huumekaupan taakseen. Näistä kyberturvallisuusrikoksista tietojenkalastelu on yleisin ja tunnetuin tapa toteuttaa tietomurtoja. Tietomurrot ovat yleistyneet huomattavasti ja niitä vastaan tulee kehittää yrityksen tietoturvallista kulttuuria.

Onhan yrityksessänne jo tunnistettu tietojenkalastelun vaarat ja haitat? Yksikin väärä klikkaus voi aiheuttaa yritykselle suuria taloudellisia menetyksiä, mainehaittaa sekä muita epäedullisia tilanteita.

Koulutus

Käyttäjien koulutus tietojenkalastelun ehkäisemiseksi on varmin tapa saada kehitettyä yrityksen vastustuskykyä ja resilienssiä kyberrikollisuutta vastaan. Koulutuspalvelussa tuotettujen simulaatioviestien kautta simuloidaan tietojenkalasteluhyökkäystä turvallisesti. Käyttäjille lähetetään etukäteen sovittuja aidonnäköisiä huijausviestejä, joita käyttäjien on mahdollista raportoida IT-vastaavalle analysoitavaksi. Asiantuntijamme hyödyntävät simulaatioviestien luomisessa maailmanlaajuisia trendejä sekä ajankohtaisia ilmiöitä Kyberturvallisuuskeskuksen tuottamien kuukausittaisten tiedotteiden pohjalta.

Kalasteluviestien koulutus- ja simulointipalvelu on räätälöitävissä yrityksenne tarpeiden mukaisesti ja inhimillisen älyn avulla pystymme hyödyntämään yrityksen sisäistä tietoa simulaatioiden laadinnassa. Palvelu suoritetaan yrityksen tarpeet ja toiveet huomioiden kouluttaen käyttäjiä tunnistamaan haitallisia kalasteluviestejä ja raportoimaan niistä eteenpäin.

Raportointi

Kalasteluviestien simulointi- ja raportointipalvelu tarjoaa käyttäjäorganisaatiolleen raportteja ja analyyseja, joiden pohjalta voidaan tarkastella muun muassa kuinka nopeasti käyttäjät ovat klikanneet simuloituja huijauslinkkejä, avanneet viestien liitteitä tai antaneet kirjautumistietojaan väärennetylle sivustolle. Raporttien kautta voidaan tunnistaa käyttäjiä, jotka ovat raportoineet simuloituja viestejä onnistuneesti ja positiivisen palautteen kautta kannustaa heitä jatkossakin tunnistamaan haitallisia viestejä entistä tehokkaammin. Raporttien kautta voidaan tunnistaa toisaalta myös käyttäjiä, jotka ovat langenneet simuloituihin huijausviesteihin ja heille voidaan tätä kautta tarjota yksilöidysti lisäkoulutusta ja kannustusta.

Koulutus- ja simulaatiopalvelun kautta omaksuttu raportointi auttaa kehittämään käyttäjistä entistä valveutuneempia kyberrikollisuuden osalta ja tunnistamaan haitallisia viestejä entistä helpommin. Jatkossa haitallisen tietojenkalastelun myötä tapahtuvan tietomurron onnistuminen on yrityksessänne haastavampaa koulutetun henkilöstön ansiosta. Asiantuntijamme käyvät kanssanne raportit läpi ja tulosten perusteella kehitämme palvelua seuraavien simuloitujen kalasteluviestien osalta.

Inhimillistä älyä, ei tekoälyä!

Sinua saattaisi kiinnostaa

Blogi
Ajankohtaista Verkkoliikenne

Varmenteiden hallintapalvelu CeMan