Videoverifiointi

28.2.2022

Face-to-face-verifiointi, onlineverifiointi, videoverifiointi. Monta nimeä toimenpiteelle, joka tulee suorittaa esimerkiksi Document Signing, Verified Mark Certificate tai Qualified -tason varmenteita hankittaessa. Tässä blogikirjoituksessa käydään läpi lyhyesti, mitä videoverifiointiprosessi pitää sisällään.

Videoverifioinnissa tarkistetaan varmenteen hakijan henkilöllisyys videoyhteyden välityksellä. Entrustin varmenteiden osalta tämä suoritetaan joko kolmannen osapuolen tai Entrustin verifiointiasiantuntijan toimesta. Videoverifiointia varten yhteyshenkilöllä tulee olla toimiva internet- ja audioyhteys sekä voimassa oleva passi tai kuvallinen henkilökortti.

Prosessi alkaa täyttämällä Entrustin toimittamaan lomakkeesseen omat henkilötiedot, kuten ne ovat passissa tai kuvallisessa henkilökortissa. Tämän jälkeen varmenteen hakija saa sähköpostiviestin, jossa on linkki videoverifiointiin. Verifiointi suoritetaan englannin kielellä ja varmenteen hakijasta otetaan kuvaruutukaappaus sekä hänen henkilöasiakirjansa tarkistetaan kameran välityksellä. Tässä yhteydessä  kerrotaan omat yhteystiedot, kuten ne on kirjattu passiin tai henkilökorttiin.

Videoverfioinnilla varmistetaan yhteyshenkilön identiteetti ja se, että yhteyshenkilö edustaa kyseistä organisaatiota. Videoverifiointiprosessiin liittyy usein myös organisaation Extended Validation (EV)-tason organisaation ja domainin verifiointi, mikä on korkeimman tason varmentaminen organisaatiolle. EV-tason verifioinnista löydät tarkemmin lisää kotisivuiltamme.

Videoverifiointion nopea ja luotettava tapa vahvistaa henkilön identiteetti, mikä myös lisää hankittavan varmenteen luotettavuutta. Varmenne myönnetään näin oikealle henkilölle ja/tai oikealle organisaatiolle.

 

Lisätietoja verifioinnista saat: verification@wesentra.com tai 010 338 2172.

Lue lisää