Voiko SSL-varmenteita kierrättää?

9.5.2016

Artikkeli_2_kuva_1

Tämä artikkeli esittelee yhden Entrustin SSL-hallintaportaalin tärkeimmistä ja ainutlaatuisimmista ominaisuuksista: Pooling-lisensointimallin.

SSL-varmenteet hankitaan yleensä 1, 2 tai 3 vuodeksi. Jos asiakas on ostanut vaikka 3 vuoden varmenteen ja 1,5 vuoden päästä hankinnasta huomataan, että palvelua ei enää tarvita tai se pitää siirtää toiselle nimelle, menee usein loppuaika ja -investointi hukkaan.

Toinen kiinteiden varmenteiden haaste on testivarmenteet. Jos varmennetta tarvitaan vaikka 2 kuukauden testiin, pitää se hankkia vähintään vuodeksi.

Suuri osa Entrust-varmenteita käyttävistä asiakkaistamme kuitenkin kierrättää varmenteita eri käyttötarkoituksiin. Asiakas on hankkinut käyttöönsä ns. Pooling-tyyppisen luonti- ja hallintaportaalin. Tämän idea on, että asiakas maksaa varmennepaikan etukäteen esim. neljäksi vuodeksi. Tuolle paikalle asiakas voi asettaa haluamansa varmenteen. Jos hän ei sitä enää tarvitse, hän poistaa varmenteen ja paikka vapautuu. Asiakas voi asettaa samalle paikalle jonkun toisen varmenteen.

Tällainen Portaali mahdollistaa myös lyhytaikaiset testivarmenteet.

Ja tähän Portaaliin voi tuoda kaikki SSL-varmenteet: toisilta toimittajilta ostetut ja omalla PKI:lla tehdyt. Näin muodostuu (ilman kustannuksia) keskitetty näkymä kaikkiin varmenteisiin ja niistä saadaan hälytykset halutuille henkilöille.

Lisäinfoa tiimiltämme: info@ssl-apua.fi

Lue lisää