Yrityksen tärkein työntekijä?

6.3.2017

keyhole_700x400Tämä kysymys taitaa liittyä yleensä enemmän pikkujoulujen loppuiltaan kuin arkiseen työkeskusteluun. Näin SSL-varmenteita toimittavassa yrityksessä tämä tuli kuitenkin mainiosti esille vastikään, joten tämä on hyvä jakaa.

Olemme Wesentrassa keskenämme useaan otteeseen todenneet, että palvelu on tärkein voimavaramme. Jos asiakkaat voivat ongelmatilanteessa – joka usein on kiireinen – saada meiltä apua, niin täytämme yrityksemme tehtävän. Miellämme tällöin tilanteen helposti jonkun teknisen ongelman ratkaisemiseksi.

Mutta oikeasti tuo toimittamamme SSL-varmennetiedosto on vain tekninen esitys siitä, että olemme tarkistaneet varmenteen tilanneen organisaation olemassaolon, valtuuttavan henkilön työsuhteen organisaatiossa sekä varmistaneet puhelimessa häneltä, että organisaatio todella haluaa tuon varmenteen. Suurin osa työstämme on tätä varmennustyötä. Siksi meillä on useita varmennusasiantuntijoita.

Tämän työn vaativuudesta tuli hyvä käytännön esimerkki viime viikolla. Yrityksellä Esimerkkiyritys Oy on aputoiminimenä Esimerkkituote. Yritys haluaa kauppapaikakseen EV-varmennetun verkkosivun, jossa jo osoitepalkissa näkyy vihreänä ”Esimerkkituote”. Tämä edesauttaa kävijöiden luottamusta ja näin liiketoimintaa.

Nyt varmennusasiantuntijan ammattitaito punnitaan. Varmentajan on noudatettava selaintoimittajien yhteisön (CA/Browser Forum) yhteisiä sääntöjä. Muuten selaintoimittajat ottavat luottamuksen pois varmentajalta ja liiketoiminta loppuu (kuten viime aikoina on käynyt esimerkiksi varmentajille WoSign ja StartCom).

CA/Browser Forum toteaa esimerkiksi EV-varmennuksen kohdalla kentästä ”subject:organizationName (OID 2.5.4.10 )” seuraavaa:

  • “This field MUST contain the Subject’s full legal organization name …”
  • “In addition, an assumed name or DBA name used by the Subject MAY be included at the beginning of this field”    (DBA = Doing Business As – tässä aputoiminimi)

Jos toimittaisimme asiakkaalle heidän haluamansa EV-varmenteen, jossa lukisi osoitekentässä pelkkä ”Esimerkkituote” ja jos Entrust päästäisi tuon auditointinsa läpi, tekisimme varmennusvirheen. Tällä tiellä olisi lyhyet jäljet.

Joten varmennusasiantuntijamme käy Entrustin kanssa läpi erilaiset mahdollisuudet. Hän kuulee, että esimerkiksi edes ”Oy” -osuutta ei saa jättää pois nimestä. Joten toimitamme EV-varmenteen, jossa osoitekentässä lukee ”Esimerkkituote (Esimerkkiyritys Oy)”.

Kuten todettu, tässä varsinainen EV-varmenne on tekninen tapa esittää loppukäyttäjille se, että varmennusasiantuntijamme on tehnyt työnsä hyvin ja sääntöjen mukaan. Me muut tekniikassa, hallinnossa ja myynnissä tuemme vain sitä, että saamme tämän viestin sivujen käyttäjille.

Tästä lienee arvattavissa, kuka on yrityksemme tärkein työntekijä 🙂

Lisää tietoa: info (at) wesentra.com      tai     https://www.wesentra.com

 

Lue lisää