PKIaaS, IDaaS ja Post Quantum Korkeasaaressa

11.11.2022

Pidimme Entrustin kanssa yhteisen asiakastapahtuman Helsingin Korkeasaaressa 1.11.2022. Seminaarissa saimme lisätietoa Entrustin PKI as a Service (PKIaaS) ja Identity as a Service (IDaaS) aiheista sekä Post Quantum & Cryptographic Centere of Excellencestä (CCoE).

Tapahtuma sai alkunsa ajatuksesta ’Älä ole aaSi, vaan tule tutustumaan Entrustin IDaaSiin ja PKIaaSiin!’ ja tästä eläinaiheisesta sloganista valikoitui kokouspaikaksi Korkeasaaren eläintarha. Olemme aiemminkin halunneet viettää asiakastapahtumat vähän erilaisella ajatuksella. Esimerkiksi vuonna 2020 pidimme Three Vendor Soup -seminaarin ruoanlaiton merkeissä.

Seminaarin toteutus

Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo keväällä 2022 Puulaveden rannalla markkinoinnin ja myynnin yhteisessä kehityspäivässä. Keväällä lähetettiin alustavat kyselyt kokouspaikasta sekä pidettiin suunnittelupalaveri Entrustin kanssa. Päivän ohjelma hioutui matkan varrella ja lopullisen muodon sai syksyllä, kun Entrustin ja Wesentran markkinoinnin kanssa suunniteltiin seminaarikutsuja. Elokuussa kesälomien jälkeen sovittiin myös Entrustin esiintyjien tuleminen Suomeen ja alustavat kutsut tapahtumaan lähetettiin asiakkaille syyskuun lopussa. Lokakuussa oli myös Linkedin-markkinointia tapahtumaan liittyen ja lähetimme viralliset kutsut asiakkaille.

Tapahtumapäivänä

Tiistaina 1.11.2022 päivä alkoi Helsingissä pilvisenä ja harmaana, mutta olimme uteliaita kuulemaan seminaaripäivän ajankohtaisista teemoista. Päivä aloiteltiin aamukahvilla klo 10, jonka jälkeen siirryimme asiakkaidemme kanssa kuuntelemaan ensimmäiseksi PKI as a Service -aiheesta Hans Lorentzonin johdolla. PKI as a Service auttaa organisaation varmennehallinnassa ja sen automatisoinnissa. Lounasaikaan mennessä päivästä tuli aurinkoinen ja pääsimme tutustumaan Korkeasaaren eläimiin maittavan lounaan jälkeen. Jaloittelu raikkaassa säässä teki hyvää ja päivän ohjelma jatkui klo 13 Identity as a Service -aiheella, jonka Entrustilta piti Frank Smal sekä Søren Christiansen. Identity as a Service on tietoturvallinen tapa hallita organisaation kaikki kirjautumiset yhden IAM alustan kautta. Iltapäiväkahvien jälkeen päivä lopeteltiin Post Quantum ja Cryptographic Centere of Excellence -aiheella Hans Lorentzonin vetämänä. Kvanttitekniikka mahdollistaa tulevaisuudessa nopeamman laskentatavan ja vuoteen 2024 mennessä tulee olla standardoituna NIST kilpailun algoritmi. Entrust on vahvasti mukana tässä projektissa.

Palaute päivästä

Asiakkaamme antoivat palautekyselyn perusteella arvosanaksi 4,6/5 seminaarista. Toiveena on jatkossakin järjestää lisää tämänkaltaisia asiakastapahtumia ja kiitosta sai erilainen ympäristö, jossa tapahtuma pidettiin. Olemme tyytyväisiä, että olemme voineet tarjota asiakkaillemme mukavan ja sisällöllisesti tarpeellisen päivän.

 

Kiitämme kaikkia tapahtumaan osallistujia ja ilolla näemme seuraavissa tapaamisissa!

Lue lisää