Verified Mark Certificate | VMC-sähköpostivarmenne

Näytä organisaatiosi logo sähköpostissa

VMC-sähköpostivarmenne on uusi varmennetyyppi, jonka avulla organisaation rekisteröity logo näkyy sähköpostiviestissä. Viesti erottuu muiden joukosta ja varmistaa, että viesti on tullut juuri sinulta. VMC:n avulla vahvistat organisaatiosi asiakas- ja markkinointiviestien luotettavuutta ja lisäät tunnettuutta erottumalla viestinnässä!

BIMI, Brand Indicators for Message Identification, on menetelmä, joka mahdollistaa yrityksesi logon liittämisen sähköpostiviesteihin. Entrust on ollut mukana kehitystyössä yhdessä BIMI-ryhmän ja Googlen kanssa kehittämässä VMC-varmennetta. Heinäkuussa 2021 Google ja Entrust ilmoittivat Gmailin olevan ensimmäinen sähköpostijärjestelmä, joka tukee BIMI standardia.

Sähköpostiviestit, joissa näkyy organisaatiosi rekisteröity tavaramerkki, parantavat organisaatiosi näkyvyyttä. Vastaanottaja voi olla varma, että saa asiakas- ja markkinointiviestisi luotetusta lähteestä ja näin brändisi luotettavuus sekä tunnettuus kasvaa.

Lähetä luotettavia sähköposteja

Sähköpostiviestin vastaanottaja voi olla varma, että sähköposti on lähetetty luotettavasta ja verifioidusta lähteestä.

Paranna brändisi näkyvyyttä

Sähköpostiviestit, joissa näkyy rekisteröity tavaramerkki, parantavat organisaatiosi näkyvyyttä ja näin brändisi luotettavuus sekä tunnettuus kasvaa.

Lisää brändisi tunnettuutta

Viestisi erottuvat paremmin täydestä sähköpostilaatikosta, koska siinä on yrityksesi logo. Persoonallisemmalla sähköpostikokemuksella jäät paremmin asiakkaidesi mieleen.

Vähennä sähköpostihuijauksia

VMC:t toimivat niitä tukevissa sähköpostiohjelmissa ja edellyttävät lähettävän sähköpostijärjestelmän tietoturvatason korotusta DMARC-asetuksin. Näin voidaan vähentää merkittävästi sähköpostihuijausten läpimenoa.

Miksi VMC varmenne?

  • Verified Mark Certificate eli VMC mahdollistaa entistä luotetumpien sähköpostiviestien lähettämisen ja vastaanottamisen.
  • VMC parantaa asiakaskokemusta, koska organisaation logo on luotettavan CA:n verifioima ja erottuu muista viesteistä.
  • CA, eli varmennetoimittaja, vahvistaa, että sähköpostiviestiin liitetty logo on kyseiselle toimijalle rekisteröity tavaramerkki.
  • Organisaatio käy läpi verifioinnin korkeimman tason (Extended Validation), CA/Browser Forumin säännöstöä noudattaen.

Kuinka saan VMC varmenteen?

Nämä asiat tulee olla valmiina, kun haet VMC-varmennetta:

 

Rekisteröity tavaramerkki

  • Tarvitset rekisteröidyn logon/tavaramerkin, joka on rekisteröity European Union Intellectual Property Officessa (EUIPO) – https://euipo.europa.eu/ohimportal/en tai vastaavassa hyväksytyssä rekisteröintitoimistossa.

 

DMARC, SPF ja DKIM-sähköpostikäytänteet käytössä

  • Sähköpostissa DMARC-asetuksissa p=quarantine tai p=reject toiminnot käyttöön, jotta sähköpostin lähettäjän väärentäminen ei ole mahdollista
  • SPF ja DKIM asetukset ja DNS TXT tietueen määritykset VMC-varmennetta varten

 

Korkean tason (Extended Validation) organisaatioverifiointi

  • Monet organisaatiot ovat jo korkeimman tason mukaisesti verifioituja julkisten varmenteiden osalta ja tämä on samanlainen prosessi, jossa verifioidaan yrityksen laillisuus, domain ja vahvistetaan työllisyys.

 

Logo

  • Logon tulee olla SVG Tiny -muodossa, neliön kuvasuhteessa

 

Vinkki: logosi tulee näkymään neliön muodossa. Neliön kuvasuhde tulee olla 1:3:een tai 3:1:een tai vähemmän. Voit tallentaa logosi SVG Tiny tiedostoksi esimerkiksi Adobe Illustratorilla

VMC verifiointiprosessi

Verified Mark Certificate (VMC) varmenteeseen liittyy myös organisaation ja domainin verifiointi Extended Validation (EV) tasolle. Tähän tarvitaan organisaatiosta Higher Authority -rooliin johto/päällikkötason henkilö, joka valtuuttaa Contract Signer/Applicant Representative ja admin -rooleihin henkilön organisaatiosta. Domain verifioidaan DNS-metodilla ja domain tulee uudelleenverifioida vuosittain.

ECS portaalissa adminit voivat tehdä Trademark Validation pyynnön, joka aloittaa VMC-verifiointiprosessin. Samalla lisätään logo SVG-muodossa, jonka Entrust verifioi osana VMC-verifiointia.

Applicant Representative -henkilö suorittaa videoverifioinnin, johon hän tarvitsee voimassaolevan passin. Tämä tehdään kertaluonteisesti.

VMC-verifiointiprosessin jälkeen adminit päivittävät domainin BIMI-tiedot ja asentavat Verified Mark -varmenteen. Voit tarkistaa, että tiedot ovat oikein BIMI-työkalulla.